Kip wordt niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees genoemd. Dit komt door de authentieke smaak en de heerlijke variaties die je ermee kunt maken. Er zijn wel meer als 500 gerechten te bedenken die je hiermee kunt maken. Als je houd van een lekker mals stukje vlees en sappig dan kun je hem het beste in de oven maken. Ben je meer van het krokante randje dan bak je hem natuurlijk lekker met boter of olie in de pan.
Hoe kun je het beste een kiprollade bereiden ?
Het braden van Kiprollade kun je op verschillende manier doen. Het meest voorkomend is de bereiding in de oven. Hiervoor moet je de rollade op een middelhoog vuur rondom bruin bakken. In de meeste gevallen kun je dit in 5 a 10 minuten doen. In de tussentijd kun je de oven alvast voorverwarmen op 180 graden. De kip moet per 100 gram ongeveer 5 minuten in de oven. Afhankelijk van de bereidingswijze die je lekker vind kun je dit naar smaak aanpassen. Als je van een sappige kip houdt dan is het 5 minuten wil je hem well done dan doen de meeste mensen 8 tot 10 minuten per 100 gram. Je kunt hem naar smaak marineren met een lekker sausje of kruiden met de kruiden die je lekker vindt. Daarnaast zijn er ook diverse soorten kant en klare kipkruiden te verkrijgen in de winkel. Het is een stress vrije manier om iets lekkers op tafel te krijgen.
Wat is de lekkerste bereidingswijze voor een kippenpoot
Wanneer je kiest voor het braden van Kippenpoot dan doe je dit meestal in de pan. Dit kun je bereiden met zowel boter als olie. Het belangrijkste is dat je hem rondom goed bruin bakt en naar wens kun je zelfs een knapperig randje geven aan de kip. Daarna kun je hem laten garen in de oven of in de pan. Het is belangrijk dat je kip lang genoeg op laat staan zodat hij een perfecte garing krijgt. Indien je dit niet doet loop je de kans op een salmonella besmetting. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor de gelijkmatige temperatuur van een oven. Tevens kun je dit in de pan ook bereiken. Maar het is dan wel verstandig om de kip regelmatig te keren. Zo krijg je geen verbrande kip, maar toch is hij dan goed van binnen gegaard.
Waarom kip wereldwijd zo’n succes is
Kip is een vlees dat (bijna) iedereen lust. Dit is dan ook de reden dat je het over de hele wereld kunt krijgen. Zo kun je met kippendijenfilet heerlijke stukken malse kip eten. Echter is kipfilet op verschillende manieren te bereiden. Dit kun je heerlijk mals en sappig bakken, maar ook kun je dit vlees roken. Daarnaast zijn we in Nederland helemaal gek van kippenbouten en kippenpoten. Bij de meeste slagers vind je daarom ook een heerlijke gegrilde kippenpoot of bout in het assortiment. Daarnaast wordt het ook door Chinezen veel gebruikt in hun authentieke gerechten.