Is Face Framing trend de nieuwste kapsel voor jou?

Een trend van de jaren 90 is weer helemaal een trend aan het worden, want de iconische face framing trend uit de jaren 90 is weer helemaal terug van weggeweest. En weet je wat hier fijn aan is? Een face framing staat namelijk bij iedereen! Het is de perfecte optie wanneer je eens iets anders wilt doen met je haar, maar wanneer je ook niet zit te wachten op een totaal nieuwe look.

Wat is face framing?

De naam zegt eigenlijk al genoeg, want het is een techniek waarbij er een mooi lijstje rondom je gezicht wordt gecreëerd. Een face framing is een kleurtechniek waarbij haarstylisten highlight rondom je gezicht zetten. Dit plaats dan uiteindelijk een natuurlijk lijstje rondom je gezicht, waardoor je gezichtsvorm nog mooier uitkomt. Deze haartrend kan ook wel money piece genoemd worden, omdat je namelijk met enkele highlight een subtiele nieuwe look kan creëren. Door de highlights zijn de voorste plukken in een (iets) andere kleur dan de rest van je haar, dit is een ideale oplossing wanneer je geen highlights wilt hebben door je hele haar en daarbij is dat ook nog eens super budget-proof.

Voor welke haarkleur geschikt?

Het maakt dus helemaal niet uit welke haarkleur je hebt, de face framing trend kan dus bij iedereen! Bij een face framing kiezen haarstylisten vaak voor een highlights die iets lichter is dan de rest van jouw haarkleur, dit moet namelijk voor een zachte en natuurlijke look zorgen. Maar je kan er ook voor kiezen om een totaal opvallende look te krijgen, door highlights te krijgen met een opvallende kleur. Ook staat een face framing echt bij elke look. Het staat namelijk prachtig als je je haren graag los draagt, maar een face framing is ook perfect voor die speelse plukjes om het lekker nonchalante er uit te laten zien.

Wat zijn de voordelen van de face framing trend?

Je krijgt natuurlijk ook met voordelen te maken wanneer je kiest voor face framing. Allereerst met een face framing creëer je en subtiele nieuwe look, zonder veel aanpassingen in jouw lokken. Dat is dus ook de reden waarom deze haartrend ook wel money piece wordt genoemd. En het mooie is dat een face framing bij iedereen kan. Of je nou heel lang haar hebt of heel kort, of welke haarkleur je ook hebt, er kan altijd gekozen worden voor face framing. Ook is het heel leuk, want een face framing creëert volume. Door het natuurlijke lijstje rondom je gezicht creëer je meer diepte in het haar waardoor je meer volume in je lokken krijgt. En tot slot een face framing vraagt weinig onderhoud. De highlights lopen namelijk subtiel over vanuit je eigen haarkleur, dus je hoeft je dus totaal geen zorgen te maken over uitgroei.

Waarom zet je face framing?

Nadat je nu al gelezen hebt wat de voordelen zijn, is het nu nog de vraag, waarom zet je face framing? Wat je net al had gelezen, heb je geen onderhoud aan je haar wanneer je kiest voor face framing. Dit komt omdat de kleur heel subtiel overloopt in je eigen haarkleur en dit geeft je dan een natuurlijke look. En je hoeft je ook geen zorgen te maken voor de uitgroei. En als je je haar wat voller en dikker wilt laten lijken, dan is het laten zetten van face framing ideaal. Want door de highlights die je laat zetten creëer je een diepte in je kapsel, dus dit is ideaal wanneer je je haar voller wilt laten lijken. Maar wil je highlights zetten en je wil ook nog eens je haar voller laten lijken, dan heb je daar ook nog een trucje voor. Laat de highlights namelijk niet gelijk bij de aanzet maar wat lager plaatsen. Als je de highlights gelijk bij de aanzet laat zetten lijkt je haar dunner dan als je de highlights wat lager laat zetten. Zo creëer je een uitgroei waar je wel op zit te wachten en wat je haar optisch voller laat lijken.

Laat je goed adviseren

Voordat je de face framing laat zetten, is het wel belangrijk om je goed te laten adviseren. Vraag altijd even bij een van de haarstylisten na welke kleur het beste bij jou past. ondanks of je al voor een kleur gekozen hebt. Want zo staat bij een blondine een koelere ondertoon wat mooier, denk hierbij aan een wat assige kleur. Bij een brunette staan vaak de wat warmere kleuren erg mooi, een voorbeeld hiervan is een warme karamel tint.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.