Slaapregressie bij jouw kind kan jou veel zorgen geven. Hoe zou het toch komen dat je kind ineens zoveel slechter slaapt? Je was wel gewend dat er af en toe een dag tussen zat dat het wat minder ging, maar nu lijkt het wel systematisch slechter te gaan. Wat is daarvan de oorzaak? En vooral, wat kan je daaraan doen? Het is altijd goed om je hierin te verdiepen. Op veel vlakken is het probleem namelijk goed en snel op te lossen. Dit geeft je in ieder geval alvast wat meer rust en zekerheid.
Een lastige periode doormaken
Het is wel belangrijk om goed te begrijpen wat er gaar gebeuren wanneer jouw kind met slaagregressie te maken krijgt. Je zal er in ieder geval van bewust moeten zijn dat dit een zware periode wordt. Dit geldt niet alleen voor jouw kind, maar eigenlijk ook voor het hele gezin. Slecht slapen is natuurlijk voor niemand goed, dus in dat opzicht kan je je er wel een voorstelling van maken. Alleen al om die reden is het dus ook belangrijk om je hier goed op te richten. Alleen op die manier is dit probleem te verlichten.
Werken aan meer slaap
Het is belangrijk om je eerst te richten op het oplossen van de slaapregressie. Zeker wanneer je kind nog zo jong is, is van belang. Je wilt natuurlijk niet dat het verstoorde ritme van rust en activiteit ineens de norm wordt. Een manier om dit aan te pakken is bijvoorbeeld door voor slaapmeditatie te kiezen. Dit helpt je om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende rust krijgt. Ook voor de allerkleinsten kan dit goed werken. Mits je het op de juiste wijze aanpakt natuurlijk. Dit is altijd een belangrijke factor wanneer je succes wilt boeken ermee.
De lastige perioden goed doorkomen
Je bent wel eerder lastige perioden doorgekomen. Denk aan de tijd toen je een horigen kolf ging gebruiken. Zo kan je het met slaapregressie ook zien. Er zijn een aantal fases waarin dit kan voorkomen bij kinderen. Dit kan na 4 maanden zijn. Ook de periode rond 8 maanden kan lastig zijn. De leeftijden van een jaar, anderhalf en twee jaar zijn ook erkende fases waarin het probleem de kop op kan steken. Het kan ook zo zijn dat een kindje er twee keer mee te maken krijgt. Het is zaak om rustig te blijven.
Probeer alles normaal te houden
Een andere manier om om te gaan met slaapregressie is door alles zoveel als mogelijk normaal te houden. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je ervoor kiest om het kind niet uit het normale ritme te halen. Ook niet wanneer het dan minder goed slaapt. Denk bijvoorbeeld aan ouders die de kinderen tussenin nemen. Dit kan op korte termijn misschien wel lijken te werken. Het is echter geen goede oplossing om de regressie definitief weg te nemen. Juist door het ritme vast te houden is resultaat te boeken. Dat is wat dus ook nodig is dan.
Slaapregressie is maar een fase
Tot slot is er nog één ding om je goed aan vast te houden. Zoals met veel zaken in het leven van jou en jouw kind, is ook dit maar een fase. Hoewel het soms een tijd heel lastig kan lijken, is het toch ook zo dat er altijd licht aan het eind van de tunnel is. Dat betekent dus dat je op termijn zeker kan zijn dat het ook weer goed komt met je kind. Dit is in ieder geval fijn om te beseffen. Uiteindelijk krijgt iedereen weer de slaap die dagelijks nodig is.